Rutortillfikat

3 min läsning

Att baka i långpanna är en omtyckt favorit, och inte undra på det. Det är snabbfixat, praktiskt och räcker till fler fikastunder. Bjud på supergoda rutor med en twist.

RECEPT: LISA EISENMAN FRISK • RECEPT & STYLING: MONICA EISENMAN FOTO: LISA BJÖRNER

BAKA & NJUT!

Chokladbrownies med cheesecakefyllning och hallon

15 MIN + 40 MIN I UGN Kladdiga brownies med intensiv chokladsmak som gifter sig perfekt med den syrliga cheesecakekrämen och hallonen.

20 bitar

• 300 g smör

• 6 ägg

• 6 dl strösocker

• 4 ½ dl vetemjöl (270 g)

• 4 ½ dl kakao

• 1 ½ tsk vaniljsocker

• 1 ½ tsk bakpulver

• ½ tsk salt

• 2 dl frysta hallon

Cheesecakekräm

• 200 g naturell färskost

• ½ dl strösocker

• 1 ägg

• 1 msk vetemjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret och låt det svalna.

2. Vispa ihop ägg och socker lätt. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med smöret.

3. Cheesecakekräm: Vispa ihop färskost, socker, ägg och mjöl till en slät kräm.

4. Häll chokladsmeten i formen. Klicka på cheesecakekrämen. Dra med en kniv genom smeten så att det blandas lätt och blir marmorerat. Tryck ner hallonen i smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Täck den med aluminiumfolie om den ser ut att få för mycket färg. Kakan ska fortfarande vara lite lös i mitten, den stelnar när den kallnar.

6. Låt kakan svalna på ett galler. Skär den sedan i rutor.

”No bake” choklad- och havrerutor med jordnötssmör

”No bake” choklad-
& havrerutor med jordnötssmör
Dessa maffiga rutor bakas utan ugn.

25 MIN + 2 ½ TIM I KYL Enkla och goda rutor som inte behöver gräddas utan bara rörs ihop och får stelna i kylskåp.

20 bitar

• 250 g smör

• 1 ¼ dl farinsocker

• 8 ½ dl havregryn

• 1 ½ tsk vaniljsocker

• 250 g mörk choklad

• 2 ½ dl jordnötssmör

Garnering

• ¾ dl salta jordnötter

• 50 g mörk choklad

Gör så här

1. Klä en form, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper. Smält smöret. Rör i sockret och låt det lösas upp. Rör i havregrynen. Värm upp det under omrörning i 4–5 min tills havregrynen mjuknat något. Rör ner vaniljsockret.

2. Lägg 2 dl av havreblandningen åt sidan. Tryck ut resterande havreblandning i botten på formen. Låt den stå i kylen i ca

Denna artikel är publicerad i...

Liknande artiklar

Liknande artiklar